Sommaren i Faro

Sommaren i Faro

Tidigt lördag morgon lämnade vi ett kyligt Köpenhamn och landade några timmar senare i sommaren, Faro. Här börjar vårt äventyr, resan genom Portugal. Vi for genom slättland, olivlundar och i nästa stund var vi uppslukade av den vackra kulturen, överallt bjöd den oss på fantastiska landskap, städer och byggnader.

Vår fantastiska guide Joakim Bange berättade och förklarade allt på ett utomordentligt sätt, och vi var en glad och tacksam grupp, vi hade roligt! Kryssningen i Duorodalen var en av höjdpunkterna, strålande sol och vindstilla, allt var perfekt och vi njöt av det vackra terrasserade landskapet med vinodlingar så långt ögat kan nå. Slussarna var imponerande!

Kvällen avslutades med besök på portvinshuset Calem, med Fadoshow. För oss nordbor en annorlunda musik, men min man blev begeistrad och sjöng med, till glädje för våra medresenärer?!

Såväl Porto som Lissabon är imponerande storstäder med pampiga kyrkor och monument, vackra hus, fina gator och gränder med blankslitna mönsterlagda stenläggningar, ja det är så fint. Många gator kantades av de vackra jakarandaträden i blom, härligt.

I Lissabon tog oss den historiska spårvagnen oss genom en helt annan värld, från trånga gränder i gamla kvarter med myllrande folkliv till underbara utsikter över hav och land. På vägen till Faro gjorde vi ett stopp i Évora, en vacker pärla att strosa i. Trots att staden är liten gick några av resenärerna vilse, och Joakim fick försöka lotsa dem via telefon till bussen, resan blev lite försenad men efteråt kan man bara skratta åt sådana incidenter!

Vår sista gemensamma kväll promenerade vi genom Faros äldsta delar och Joakim berättade och vi lyssnade andäktigt. Portugal är ett fantastiskt land fullt av historia, kultur, vänliga människor och god mat. Vi kommer gärna tillbaka för att upptäcka mer.

Guiden Joakim Bange var fantastisk! Busschauffören var spanjor och hade lite svårt att hitta i storstäderna, därför fick vi se och uppleva ännu mera, men vi kom alltid hem fast något senare. Obrigado!

//Disa Lidner-Citrén

Till resmål