På resa med Kerstin, Kalle och Tom Jones

På resa med Kerstin, Kalle och Tom Jones

Vi åkte med våra vänner Kerstin och Kalle på den fjärde gemensamma semestern i Storbritannien och Irland. Vi träffades på en resa till Yorkshire för fem år sedan och bestämde redan då att vi skulle åka tillsammans till Wales när en sådan resa dök upp.

Det blev en trevlig resa på många sätt och ett speciellt möte som jag tänker berätta om; det var på Grand hotel i Llandudno vid frukosten. Matsalen var stor och vi fick plats intill ett bord som var reserverat. Två damer, mycket brittiska, dök upp och vi började prata lätt med dem. Likheten med miss Marple var slående, utseendemässigt och för båda två. De var mycket intresserade av vår resa och frågade de tre morgnarna vi åt intill varandra, vart vi skulle nästa dag. De var båda 87 år och spänstiga som få!

”Vi åker tillsammans på resa, men vi bor inte tillsammans”, underströk de tydligt! Vi berättade om Snowdonia, orten med det 58 bokstäver långa namnet, den hästdragna kanalturen, Chester, m.m. och att vi skulle till Liverpool. Oh, sa de båda två, Liverpool är en sådan trevlig stad. Den sjunger Gerry and the Pacemakers om i låten: Ferry cross the Mersey, som vi inte kände till (vi skämdes), men då sjöng damerna den för oss i hotellmatsalen! Nu glömmer vi den aldrig.

Busschauffören var också en pärla! Vi är alla fyra i den åldern att vi minns när Tom Jones, ”Tjuren från Wales” blev populär. Chauffören, mycket yngre än oss, laddade ner Tom Jones’ låtar för vår skull och spelade upp under resans gång; bland andra Delilah, What’s new Pussycat och när vi närmade oss flygplatsen i Manchester drog han igång: Green, green grass of Home, också med Tom Jones.

Vi tyckte alla fyra att resan var intressant och trevlig och då vi dessutom fick den förgylld med engelska damer och Tom Jones blev det en minnesvärd resa.

//Kerstin Forssén

Till resmål