Vår drömresa till Nordkap

Vår drömresa till Nordkap

”En av de mest fantastiska resorna vi har varit på”

Peter och Anneli från Malmö var nyfikna på de allra nordligaste delarna av Sverige eftersom de inte hade varit längre norrut än Dalarna. Det fick bli en resa till Nordkap.

– När vi hittade den här resan kändes det som ett perfekt tillfälle att se hela Sverige från söder till norr, och dessutom en del av Norge och Finland.

På vägen till Nordkap fick de se ett vackert och varierande landskap. De åkte längs med Höga Kusten, genom Lappland och delar av Norges bergiga fjordlandskap.

– Det var fantastiskt att se Sveriges natur förändras från söder till norr. Och naturen i Norge var som ett tavelgalleri.

En av de absoluta höjdpunkterna på resan blev ankomsten till Nordkap.

– Vi kom dit klockan elva på kvällen, och det var fortfarande ljust som om det vore dag. Det var en häftig känsla att vara närmare Nordpolen än Malmö.

Paret har redan åkt på flera lyckade resor med Scandorama och rekommenderat oss till flera av sina vänner. Därför blev valet av researrangör enkelt. Även på denna resa uppskattade de komforten på hotellen och de trevliga och pålästa guiderna som informerade om allt från historia till kultur.

– Vi hade också en mycket bra busschaufför. Han hade kört rutten flera gånger och visste exakt vilken väg han skulle köra för att vi skulle få den bästa upplevelsen. Det är skönt att allt är ordnat när man kommer fram till hotell, restauranger och utflyktsmål.

Nu hägrar nya resmål för de två naturälskarna. Skottland ligger högst på önskelistan. När vi frågar om det är något mer de vill lägga till om Nordkap-resan svarar de;

– Detta är en av de mest fantastiska resor vi har varit på. Det är otroligt att se naturen förändras och se alla vackra platser som finns i Norden.