En tripp till Blomsterrivieran

En tripp till Blomsterrivieran

Blomsterrivieran! Visst låter det underbart för oss soltörstande nordbor! Och underbart, det är just vad det är. Vid flera tillfällen har jag och min man följt med Ölvemarks till detta paradis. Förälskelse har uppstått till denna ljuvliga plats.

Resan startar i Malmö vid utmärkta Öresundsterminalen. Resan tar 2 dygn men tiden går fort med trevlig guide och utmärkt chaufför och inte minst alla glada och förväntansfulla medresenärer. Man gör många stopp efter vägen då busscaféet plockas fram. Man stannar också för en trevlig lunch någonstans och mot kvällen blir det övernattning på ett trevligt hotell.

Den andra resdagen skiftar naturen och färden över alperna är bara, wow! Vi kommer till Alassio lite senare på kvällen, får vårt rum men hinner ut en liten promenad på den långa underbara strandpromenaden kantad av palmer och blommor innan sängarna lockar till god sömn. Vågskvalpet och den ljumma luften gör en lycklig från första stund.

Det finns många vackra platser runt Alassio att besöka, t.ex. Monaco, det vackra lilla furstendömet där man med lite tur kan spela hem en slant. Har man ingen tur är det spännande ändå. San Remo, en härlig stad, Rapallo och Portofino, vilken lyx!

Att efter en god frukost promenera ned till stranden för dagens första dopp är så härligt! Och vilken strand! Den är nog en av de bästa på hela Rivieran med ljuvlig sand och efter strandkanten små cafeer och barer att stanna vid för en cappuccino eller espresso.

I den gamla delen av Alassio finns många små eleganta butiker där man kan shoppa loss, om man gillar det. Att bara strosa runt i de smala gränderna, slå sig ned på någon servering, ta en glass eller kanske ett glas vin är underbart!

Så kommer dagen då vi packar in oss i bussen för hemfärd. Lite sorgsna men ändå glada för att få ha njutit av Italien och de gästfria och vänliga italienarna,

Snart bär det nog av igen till vårt älsklingsland för utan Italien kan man inte vara.

Tack Ölvemarks och ciao tutti!

/Louise Greberger

Till resmål