Vi blev som en enda stor familj!

Vi blev som en enda stor familj!

”Bekväm gemenskap”

Urban Ohlsson hade redan firat 50-årsdagen hemma i villan i ­Perstorp med alla vänner och helstekt gris. Även om detta skedde två ­helger innan den faktiska bemärkelsedagen hade Urban räknat med att det var färdigfirat.

– På själva födelsedagen hade jag bara tänkt att vi skulle åka över till Helsingör och gå omkring och mysa lite, säger han. Men Carola, min fru, ville annorlunda …

På onsdagkvällen halvannan vecka senare satt Urban i soffan framför Champions League-matchen på tv när Carola plötsligt bad honom packa en väska. I smyg hade hon ordnat ledigt från Urbans jobb, fått dottern Johanna att ta hand om deras Golden retriever Molly, och bokat en födelsedags­resa till Prag.

– Jag hade klickat runt på nätet och kommit in på Ölvemarks hemsida. Vi hade aldrig åkt med dem tidigare men jag hade ju hört talas om dem.­ Priset var bra, utflykterna verkade trevliga och bäst av allt: det var en fyradagarsresa, så vi behövde inte vara på resande fot på fredagen, Urbans 50-årsdag.

Urban och Carola är inga ovana resenärer, de har tidigare varit i bland annat Spanien, Slovenien och Österrike. Men en sak som verkligen särpräglade Ölvemarks Holiday-resan, vilket de verkligen gillade, var reseledaren Gustavs entusiasm. Urban skrattar:

– Han höll låda! Prag är ju en fantastisk stad och där finns mycket att se, men man måste ha någon som kan lyfta fram alla historier och det kunde han verkligen.

Paret Ohlsson var med på alla fyra utflykterna i Prag, de gick intill varandra och höll handen – ja, de såg nästan nykära ut, trots (eller kanske tack vare?) att de varit ett par i 30 år. Så vad var då det bästa med att fira 50-årsdagen i Prag med ­Ölvemarks Holiday?

Urban svarar direkt: Gemenskapen! Carola nickar instämmande, och utvecklar:

– Det var ett så härligt gäng. Man lärde känna varandra direkt och hade roligt. Vi blev som en stor familj som åkte ihop!