En före detta skeptisk resenär

En före detta skeptisk resenär

Jag klev på bussen i Malmö som en skeptisk resenär. Jag som är van att resa på egen hand, skulle för första gången åka på en bussresa. Jag och min 15-årige son hade bestämt oss för att tillbringa en vecka av sommarlovet i Österrike. Resan söderut gick förvånansvärt fort och vi var överrens om att det ju faktiskt var helt okej att åka buss genom Europa. Själv var jag mer än nöjd med att slippa sitta bakom ratten på autobahn. Riktig lyx att luta sig tillbaks i sätet med en god bok.

I Saalbach bodde vi på Hotel Gappmeier som bjöd på fantasisk mat och fräscht rum med sköna sängar. Som gäst på hotellet fick vi ”Jokerkort” som bland annat gav fri tillgång till liftsystemet och fria bussresor i dalen. Vi startade dagarna med god frukostbuffet och gav oss sen upp i bergen med hjälp av liftarna. Känslan som utsikten från alptopparna runt Saalbach ger är fantastisk! Det är inte ofta min 15-åring visar att han är imponerad, men här var det tydligt.

Vi följde med på utflykten till Grossglockner. Bussen körde upp för den slingande Hochalpenstrasse och jag får erkänna att jag satt med hjärtat i halsgropen när branterna ner mot dalarna öppnade sig! Men oj så vackert! Efter besöket vid glaciären stannade vi för picknick i bergen. Busschauffören och reseledaren dukade upp en god buffet som vi avnjöt under trevligt umgänge med våra medresenärer.

Dagen för hemresa kom allt för snart och det var med tunga steg vi klev på bussen för hemfärd. Resan lämnade mersmak och jag är övertygad om att vi kommer besöka Österrike igen med Ölvemarks. Jag är numera en övertygad bussresenär!

/My Eggert

Till resmål