Lär känna våra busschaufförer

Lär känna våra busschaufförer

Våra erfarna och välutbildade chaufförer har inte bara lång vana av att lotsa semesterfirare ut i Europa, de har massor med tips och roliga berättelser de fått längs vägen att berätta. Lär känna några av dem här.


Namn: Ingrid Svensson

Ålder: 62 år

Hur länge har du jobbat som busschaufför hos oss? Jag har kört för Scandorama i ca 20 år. Jag började jobba som chaufför redan i mitten av 70-talet och har kört både taxi och lastbil tidigare, men buss är det absolut roligaste!

Vad är det roligaste med att vara busschaufför? Det bästa är alla nya människor man träffar och alla nya platser man får se.

Vilken är din mest minnesvärda resa? Min mest minnesvärda resa är en av de senaste, Rumänien runt, var ett för mig outforskat land som visade sig vara både vackert och intressant.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna att ha i ditt yrke? Som chaufför är det viktigt att både vara flexibel och att kunna lösa problem, oavsett vad det gäller.

Vilken är den vackraste resvägen tycker du? De vackraste resvägarna tycker jag att man hittar i bergsområdena i södra Europa.

Vart reser du helst själv i Europa? Jag tycker om att upptäcka nya platser, gärna resor med lite aktivitet, som t.ex vandring eller cykling.

Vilken europeisk maträtt kan du rekommendera? När det kommer till mat är jag väldigt förtjust i Haggis från Skottland. Något alla som åker dit borde prova.

Vad är det bästa med en bussresa? Det bästa med att åka buss är gemenskapen på bussen, alla pratar och umgås med varandra.


Namn: Niklas Jensen

Ålder: 44 år

Hur länge har du jobbat som busschaufför hos oss? Jag har kört för Ölvemarks Holiday sedan 2010.

Vad är det roligaste med att vara busschaufför? Det roligaste är att få träffa alla förväntansfulla resenärer och alla spännande och intressanta berättelser de delar med sig av på vägen.

Vilken är din mest minnesvärda resa? Rom/Italien med alla vespor och bilar som var överallt runt bussen.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna att ha i ditt yrke? Att behålla lugnet när det inte går enligt planen och att kunna hitta lösningar på trafikproblem snabbt och smidigt.

Vilken är den vackraste resvägen tycker du? Irland runt är en fantastisk vacker resa!

Vart reser du helst själv i Europa? I Tyskland finns mycket att se om man undviker Autobahn.

Vilken europeisk maträtt kan du rekommendera? En spagetti I Italien eller schnitzel i Tyskland. Alla länder har något spännande att erbjuda.

Vad är det bästa med en bussresa? Att man få se och uppleva mycket längs resvägen. Att man har en guide som kan visa och berätta längs med resan så man inte missar nåt spännande.


Namn: Tony Ingemarsson

Ålder: 60 år

Hur länge har du jobbat som busschaufför hos oss? 2002 började jag som busschaufför hos Scandorama och Ölvemarks Holiday.

Varför blev du busschaufför? Jag trivs som bäst ute på vägarna! Innan jag började köra buss arbetade jag som långtradarchaufför ute i Europa.

Vad är det roligaste med att vara busschaufför? Det är ett roligt jobb där det hela tiden finns nya utmaningar och nya platser att besöka.

Vilken är din mest minnesvärda resa? Jag har många minnesvärda resor men Nordkap är nog favoriten tätt följd av Rumänien.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna att ha i ditt yrke? Den viktigaste egenskapen tror jag är tålamod, samt att inte stressa upp sig.

Vilken är den vackraste resvägen tycker du? Den vackraste resvägen går nog genom Norge med Vestlandet och Lofoten.

Vart reser du helst själv i Europa? Prag är en favorit!

Vilken europeisk maträtt kan du rekommendera? Allt som är italienskt har jag en svaghet för.

Vad är det bästa med en bussresa? Det bästa med bussresor är att man får så många nya kontakter med resenärerna och den härliga gemenskapen.