Sorrentohalvön med Capri och Rom

Sorrentohalvön med Capri och Rom

Italienska paradis
Gör dig redo för en resa i sann livsnjutaranda där Sorrentohalvöns vackra vyer och azurblå hav möter Roms romantiska atmosfär och historiska sevärdheter. Underbara viner, krämig mozzarella, nybakt pizza och ljuvlig gelato. En resa i livsnjutandets tecken väntar!

I den välbevarade medeltidsstaden Sorrento kan du njuta av folklivet från uteserveringarna i en typisk italiensk landsortsidyll. Kustremsan är vackert belägen längs en bergsplatå med branta stup ner mot Neapelbukten och hisnande vyer. Citrusdoftande kullar, dramatiska klippor och ljuvligt medelhavsklimat väntar dig här. Följ med på en tur längs Amalfikustens slingrande vägar på Europas kanske vackraste kuststräcka. I vykortsvackra Amalfi och Ravello klamrar sig rosa, vita och gula stenhus fast mellan himmel och Medelhav. På den vidunderligt vackra ön Capri finns karga klippor, citronlundar, solglittrande hav, fantastiska vyer och vindlande gränder. En ö som tar andan ur de flesta!

Rom är ett perfekt avslut på resan. På vägen dit gör vi ett nerslag i spännande Pompeji som grävdes fram ur Vesuvius aska efter vulkanutbrottet för över 2000 år sedan. Väl framme i den italienska huvudstaden väntar ett eldorado av historiska platser på att upptäckas. Gladiatorernas Colosseum, Forum Romanum, Vatikanstaten och Peterskyrkan. I den pittoreska stadsdelen Trastevere kan du njuta av det italienska köket på den välkända trattorian Da Meo Patacca.

Vid Fontana di Trevi finns alltid ett myller av människor. Kasta ett mynt i fontänen där Anita Ekberg placerade den svenska synden på världskartan och du är säker på att komma tillbaka till Rom. La dolce vita!

Till resmål