Prag

Prag

Europas hjärta med historiska kvarter

Prag är beläget i den tidigare österrikiska provinsen Böhmen som sedan 1993 tillhör Tjeckien. Från början var Böhmen ett eget kungarike men blev tack vare ett flertal giftermål först en del av Österrike och senare en del av Tjeckien. Med sina rötter är staden hemstad till framgångsrika författare som Franz Kafka och Rainer Maria Rilke.

Prag är en modern storstad där du kan besöka allt från historian och den judiska begravningsplatsen, det spännande nöjeslivet eller bara titta på de vackra byggnaderna.

Här, i en av Europas vackraste städer, kan du njuta av god mat och dryck, shopping i världsklass och fängslande historia. Staden är känd för sin ölkultur och märket Staropramen, och här kan du ägna en hel dag åt att besöka alla restauranger och ölstugor som ofta brygger sina egna sorter. Den mäktiga St. Vituskatedralen som omges av slingrande kullar och medeltidskultur är populär bland turisterna.

Idag är Prag framför allt känt för sina vackra och imponerande byggnader och stoltserar gärna med sina 500 torn och spiror. Den 60 meter breda avenyn, Vaclavplatsen, leder upp mot Muzeum där det är tätt med restauranger och butiker. Längs denna avenyn rullade Warszawapaktens pansarvagnar in i dåtidens Tjeckoslovakien. Från Pragborgen kan du blicka ut över hela staden och på väg ner kan du stanna till vid Atomuret för att se när apostlarna visar sig varje heltimme. Du märker snabbt att Prag är fyllt till bredden med historia och upplevelser.

Till resmål