Portugal runt

Portugal runt

Ett eldorado för upptäcktsresande
Följ med på en rundresa till västra Europas minst utforskade land och njut av ljuvliga dagar på Algarvekusten, huvudstaden Lissabon och historiska pärlor som Porto och Óbidos. En resa full av romantiska miljöer, utsökta viner, stiliga gamla caféer och barer, portvin och fado.

Det berömda portvinets vagga finns bland vingårdarna vid Douroflodens över dalgångar. I Porto kan du skåla i vinet med samma namn och njuta av de färgglada husen och vindlande gränderna som kännetecknar stadens gamla kvarter. Följ med på en kryssning genom den vackra Dourodalen – glid sakta fram genom den orörda naturen, njut av storslagna naturscenerier med vinodlingarna som klättrar över sluttningarna.

I Óbidos, rosornas och bougainvilleornas stad känner du dig som i en saga! Staden som ligger uppe på en hög kulle är omgiven av ståtliga tinnar och torn och var en bröllopsgåva från kung Dionysius till hans maka Isabella av Aragonien.
Härliga grönområden, romantiska miljöer, många sevärdheter och shopping väntar dig i huvudstaden Lissabon. Portugals populära metropol känns lagom stor, med lite småstadskänsla, för att vara huvudstad. Upptäck staden på det mest klassiska sättet, med spårvagn. De historiska vagnarna tar dig upp och ner genom trånga gator och gränder.

I den mysiga stadsdelen Bélem finns flera av de mest kända sevärdheterna som Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit Lissabons symbol. Slå dig ner på det berömda caféet och prova Portugals mest populära bakelse – Bélemkakan, ett bakverk som serverats här sedan 1837.

Till resmål