Piemonte

Piemonte

Underbara viner, vackra landskap & pittoreska byar
Om det är något som Piemonte förknippas med, så är det gott vin. Och ett bedårande vackert kuperat landskap! Vill du prova äkta tryffel, smutta på en len grappa eller njuta av kungliga baroloviner? Då är det hit du ska åka.

I Italiens gamla huvudstad Torino avlöser pampiga barockpalats och eleganta shoppingarkader varandra. Denna typiskt italienska stad är inte bara hem till billtillverkaren Fiat utan även fotbollslaget Juventus.

På resan varvas storstadens energi och puls med landsbygdens växlande vyer. Söder om Torino ringlar floden Tanaro fram i makligt tempo genom det kuperade landskapet. Här, bland charmiga vingårdar, medeltida borgar och pittoreska små städer tillverkas några av de allra bästa vinerna i Italien, som barolo och barbaresco.

Tillhör du skaran som inte kan få nog av tryffelns ljuvliga smaker? Då kan du följa med på en spännande tryffeljakt med förare och hund i skogarna utanför staden Alba och prova på olika delikatesser där tryffel används på ett fantasifullt sätt. Njutningsfyllda dagar som du sent ska glömma väntar dig i Piemonte!

Till resmål