Lago Maggiore

Lago Maggiore

Inbjudande & romantiskt

Vid foten av den italienska delen av Alperna ligger den långsträckta bergssjön Lago Maggiore. Här tar den romantiska stämningen dig i handen och leder dig genom den vackra staden Stresa. Här är det blommor och eleganta villor som ligger i fokus. Vandra längst med strandpromenaden och titta på de Borromeiska öarna med sina palats och barockträdgårdar. Isola Bella och Isola Madre som ingår i ögruppen har förutom många exotiska växter också frigående påfåglar.

Lago Maggiore är Italiens näst största sjö efter Gardasjön och den norra delen tillhör Schweiz. Den är omgiven av landskap med olika karaktärer. På den norra sidan ser du höga, kantiga berg som sluttar från Schweiz och i söder ser du öppna italienska landskap. Det sägs att Lago Maggiore var en djup flodravin för 5 miljoner år sedan. Den djupaste delen mäter hela 327 meter.

När du känner dig nöjd med den lugna och idylliska tiden kan du besöka modemetropolen Milano som är Italiens näst största stad för att fylla på minnesbanken ännu mer.

Till resmål