Kroatien runt med Dubrovnik

Kroatien runt med Dubrovnik

Populär Balkanfavorit!

Upplev det populära Balkan och njut av dagar på den kroatiska rivieran, huvudstaden Zagreb och det underbara Dubrovnik. Förbered dig på fantastisk natur, glassa i solen vid det kristallklara vattnet och varva det med spännande kultur och historia. Kroatien är minst sagt en pärla.

Den kroatiska rivieran och Adriatiska havet är ett säkert kort för den som gillar sol. Ett måste är den Dalmatiska skärgården där klippor och kristallklart vatten utgör ett av världens populäraste seglingsområde. Med sina välbesökta öar som Hvar och Pag i kombination med ett vackert hav och medeltida byggnader blir den ett minne för livet.

Vandra längs stadsmurarna och blicka ut över marinan i Dubrovnik. I stadens vackra hamn lägger stora kryssningar och pampiga yachter till. Och bland alla vackra stenbyggnader sträcker sig grön natur. Det är svårt att hitta en stad som är vackrare än denna.

Kroatiens huvudstad Zagreb, som är en viktig stad när det kommer till kultur och historia, är ett perfekt avslut på resan. Staden ligger mellan berget Medvednica och floden Sava och utsikten är fantastisk. Här finns anor från 1000-talet som återspeglas av alla monument och museum.

Ta klivet in i historieböckerna och besök Gornji Grad, stadens äldsta del. Och även om det kan värka deppigt så är ett besök till den unika kyrkogården Mirogoj med sin fantastiska arkitektur ett perfekt sett att runda av en fantastisk tid i Kroatien på.

Till resmål