Jersey

Jersey

Underbart öliv!
Precis norr om den franska nordkusten i Engelska kanalen hittar du ön Jersey, som är ett mellanting mellan en del av Storbritannien och ett eget land. Här upplever du en intressant blandning av franskt och brittiskt på ett sätt du inte hittar någon annanstans i Europa.

På den charmiga paradisön finns vackra slott, sagolika trädgårdar, fascinerande historia, och inte minst ett härligt klimat. Jersey har helt enkelt sin alldeles egna atmosfär – brittiskt med en touch av Frankrike. Känn sanden mellan tårna på någon av de soldränkta sandstränderna och om värmen tillåter, kanske ett uppfriskande dopp i det blå.

I St. Helier – Jerseys gemytliga huvudstad kan du strosa runt bland trendiga butiker, mysiga pubar och trevliga restauranger. Utanför staden tronar en av öns största sevärdheter – Elisabeth Castle som skyddat Jersey i över 300 år. Den påtagliga tidvattenskillnaden gör att slottet ibland upplevs ligga mitt ute i havet. En utflykt hit är verkligen en upplevelse! Jersey är den största av de fem Kanalöarna som också brukar kallas för Tidvattenöarna. På grund av öns placering i S:t Malo-bukten kan man här uppleva en av de största tidvattenförändringarna på jorden, med tidvatten som växer och krymper med upp till 12 meter var sjätte timme!

Jersey är även omtalat för sin lummiga grönska. Över hela ön hittar du vackra trädgårdar – Samarés Manors vackra örtträdgårdar och japanska trädgård är väl värt ett besök. Är du en av alla som inte kan få nog av orkidéer i alla dess färger och former? På Jersey hittar du även en av världens främsta orkidésamlingar.

Till resmål