Barcelona med Andorra

Barcelona med Andorra

Kataloniens brusande huvudstad och furstendömet i berget
Inklämt mellan Spanien och Frankrike högt uppe i Pyrenéernas förtrollande bergslandskap hittar du det lilla landet Andorra. Andorra är en av de allra äldsta staterna i Europa men har inte fler än 85 000 invånare. Det är ett mycket speciellt litet land vars befolkning fram till för bara några decennier sedan levde mycket isolerat. Tack vare förmånliga skattevillkor har huvudstaden förvandlats till en modern stad med stora köpcenter, mitt bland de himmelska bergsvyerna.

I hjärtat av Andorras huvudstad Andorra la Vella finns den gamla centrumkärnan kvar. Det lilla parlamentshuset i sten är från 1500-talet och rymmer de 28 rådmän som väljs på fyra år att styra landet. Strosa runt genom de genuina kvarteren, ta en kaffe på något av de mysiga caféerna och när du ändå är här – varför inte ta ett dopp på det makalösa thermalbadet Caldea?

När suget efter storstadspuls sätter in tar rundresan dig vidare till myllrande Barcelona – storstaden som har allt! Hav, folkliv, spännande arkitektur och ett fantastiskt shoppingutbud. Arkitekten Gaudís praktfulla kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Längs las Ramblas anrika trädkantade aveny finns ett myllrande folkliv. Slå dig ner på en servering, beställ in ett par tapas och njut av ett glas bubblande cava medan solen sänker sig över den staden. Det är inte svårt att känna sig hemma i Barcelona!

Till resmål